Συστήματα Ρολών

Κίνηση Ρολών

Η Alset προσφέρει τρεις επιλογές σχετικά με την κίνηση των ρολών ώστε να επιλεγεί αυτή που ταιριάζεις στις ανάγκες σας.

  • Κίνηση με ιμάντα: Κατά κύριο λόγο η κίνηση με ιμάντα χρησιμοποιείται για την κίνηση των ελαφριών ρολών αλουμινίου (πολυουρεθάνης και διέλασης), καθώς μπορεί να «σηκώσει» ρολά έως και 12 κιλά. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ρολών αλουμινίου βαρέως τύπου μέχρι 18 κιλά, μπορεί να τοποθετηθεί και μηχανισμός μειωτήρα και να σηκώσει μέχρι 20 κιλά.
  • Κίνηση με μανιβέλα: Η κίνηση με μανιβέλα είναι ιδανική για ρολά έως και 30 κιλά. Την χρησιμοποιούμε όταν δεν θέλουμε ηλεκτρική κίνηση ή το ρολό είναι σχετικά βαρύ. Διατίθεται με αποσπώμενο ή σταθερό κοντάρι χειρισμού.
  • Κίνηση με ηλεκτρικό μοτέρ: Το ηλεκτρικό μοτέρ ενσύρματο ή ασύρματο χρησιμοποιείται για την κίνηση όλων των συστημάτων ρολών. Η κίνηση με ηλεκτρικό μοτέρ έχει τη δυνατότητα να σηκώσει ρολά από 8 έως και 215 κιλά. Η Alset χρησιμοποιεί μοτέρ Somfy, παγκοσμίως γνωστά για την ποιότητα και την αξιοπιστία τους, ενώ παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας στον πελάτη έως και 5 έτη.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα τόσο στα ασύρματα όσο και στα ενσύρματα μοτέρ να σταματούν όταν βρουν εμπόδιο. Ιδιαίτερα για τα ασύρματα μοτέρ με αυτοματισμούς η Alset προσφέρει πολλές δυνατότητες ομαδοποιημένης ή ξεχωριστής κίνησης (να κινούνται πολλά ρολά ταυτόχρονα ή ξεχωριστά) με τηλεχειριστήρια πολλών θέσεων.

Ωστόσο, μια από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η Alset για την ηλεκτροκίνηση των ρολών είναι ο εξ αποστάσεως έλεγχός τους. Πώς γίνεται αυτό; Μπορείτε να ελέγχετε το ρολό σας μέσω internet: να το ανεβάζετε και να το κατεβάζετε ακόμη κι αν βρίσκεστε χιλιόμετρα μακριά.

Η κίνηση με ηλεκτρικό μοτέρ είναι η πιο σύγχρονη τεχνολογικά πρόταση σε ό,τι αφορά τα συστήματα ρολών, ωστόσο η εταιρία μας προτείνει και την προσθήκη μανιβέλας, η οποία αποτελεί τη μοναδική λύση σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος που το μοτέρ μας δεν λειτουργεί.

Αυτοματισμοί

Δεδομένου ότι η τεχνολογία προχωρά, σχεδιάζουμε συνεχώς νέα προϊόντα και χρησιμοποιούμε αυτοματισμούς για τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μας. Ειδικότερα στα συστήματα ρολών και γκαραζόπορτας μπορούμε να εφαρμόσουμε τους παρακάτω αυτοματισμούς:

  • Τηλεχειριστήρια: Ενδείκνυνται για τον έλεγχο του ρολού ή της γκαραζόπορτας από απόσταση χωρίς καλώδια. Στην πλειοψηφία τους τοποθετούνται εξωτερικά του κουτιού και μας δίνουν τη δυνατότητα ομαδοποίησης ρολών. Με απλούς ή κυλιόμενους κωδικούς για μεγαλύτερη ασφάλεια. Υπάρχουν τηλεχειριστήρια σε διάφορα σχέδια, μονοκάναλα ή πολυκάναλα για τον χειρισμό πολλών συσκευών ή και ομαδοποιήσεις. Παράλληλα, μπορείτε να επιλέξετε δέκτες τηλεχειρισμού που τοποθετούνται εσωτερικά του κουτιού για λόγους αισθητικής.
  • Αισθητήρες αέρος και φωτός: Οι αισθητήρες είναι τόσο ενσύρματοι όσο και ασύρματοι. Το ρολό κινείται αυτόματα χωρίς την παρέμβαση του χρήστη, όταν ανιχνεύσει την ποσότητα φωτός ή αέρα που έχουμε ρυθμίσει.
  • Φωτοκύτταρα: Εποπτεύουν τον χώρο κάτω από το ρολό και όταν ανιχνεύσουν κάποια κίνηση ή εμπόδιο αντιστρέφουν την κίνηση του ρολού ή το ακινητοποιούν.
  • Συσκευές ασφαλείας: Συγκεκριμένα πρόκειται για το κουτί απασφάλισης, το οποίο τοποθετείται εξωτερικά του κουτιού και καλύπτει τη μανιβέλα για να μην έχει οποιοσδήποτε πρόσβαση σε αυτή, όταν το ρολό τοποθετηθεί εξωτερικά.
  • Ειδικοί διακόπτες: Οι διακόπτες, ενσύρματοι ή και ασύρματοι, διατίθενται σε διάφορα σχέδια και χρώματα και για διάφορες λειτουργίες (για παράδειγμα χρονοδιακόπτες).